2016

26Dec2016

Градоначелник Пирота мр Владан Васић, заменик градоначелника Видојко Панајотовић и помоћница градоначелника Милица Голубовић обишли су данас вртић ”Лане”, разговарали са директорком Предшколске установе Милком Цолић и ручали са малишанима.  […]

25Dec2016

Деца из Предшколске установе ”Чика Јова Змај” интервјуисана су за електронски часопис ”Осмица” кога уређују ђаци трећег, четвртог, петог и седмог разреда ОШ ”8. септембар” из Пирота са учитељицама и наставницима. 

25Dec2016

Малишани из Предшколске установе ”Чика Јова Змај” из Пирота извели су позоришну представу ”Лева и десна чарапа”. Представа је плод успешне сарадње Предшколске установе са  Високом школом струковних студија за образовање васпитача из Пирота.

25Dec2016

Резултати спољашњег вредновања показали су да је наша установа сврстана као једна од десет најбољих установа које испуњавају дефинисане критеријуме успешности и изузетности. Самим тим постали смо део пројекта Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања ”Развој критеријума за процену васпитно-образовних установа којима ће се доделити посебно признање за квалитетан рад”.

У циљу утврђивања постигнутих резултата због којих смо успешни и који по речима спољних евалуатора могу да служе другима као узор, 13.12. 2016. године, представници Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања су у нашој установи организовали рад у три фокус групе – са менаџментом, односно директорком Милком Цолић, стручним сарадницима и руководиоцима вртића, са васпитачима и медицинским сестрама – васпитачима, и са родитељима. Том приликом смо показали пуно конкретних и упечатљивих примера који илуструју нашу праксу, отвореност ка променама, развоју и напредовању. У питању је пројекат који се бави оним што је добро у нашем систему а ми смо још једном доказали са колико ентузијазма, љубави и стручности приступамо свим сегментима рада са децом и родитељима.

Успешност нашег рада се огледа и квалитетном кадру и раду целог колектива.

25Dec2016

У вртићу ”Првомајски цвет” од 26. до 27. новембра 2016. године реализован је семинар ”Наш вртић као место за опуштање – антистрес програм за децу и одрасле”. Аутори су Катарина Ђурић, стручни сарадник – психолог ПУ ”Чукарица” из Београда и Јелица Гагић, стручни сарадник и психолог из исте установе. 

Супервизија је реализована 17.02. 2017. Програм износи 22 бода. Комптетенције К4, приоритета 4.

Теме програма: Стрес и психофизички симптоми стреса. Хронични симптоми стреса. Професионално сагоревање. Вештине комуникације – асертивност. Технике за превладавање стреса. Стрес и дете. Темперамент малог детета. Теорија избора. Последице стреса – агресивност као реакција на фрустрацију. Емоционална интелигенција. Игре и активности за опуштање у вртићу. Израда плана акције и евалуација обуке. Дискусија о примени програма. Приказ реализоване активности. Вештине комуникације и активан приступ стресу.

Програм је допринео развоју компетенција К4. Научила сам неке нове технике за креирање позитивне социјалне климе у вртићу, пре свега кроз рад на унапређивању квалитета комуникације, јачањем сарадње свих партнера у в-о раду, увођењем активности за опуштање деце и одраслих уз адекватно уређење физичке средине у вртићу и повећање капацитета за индивидуализовани приступ.

Знања са семинара ћу применити у даљем подстицању васпитача и стручних сарадника за бављење и проучавање значаја и утицаја темперамента детета на његову адаптацију, односе са осталима, понашање у групи и уопште укљученост у групу, као и за решавање проблема који настају због непознавања карактеристика деце различитог темперамента. Семинар ће нам користити и у даљем унапређивању саветодавног рада са родитељима, кажу полазници семинара.

6Jun2016

 

 

[lang id=”skip”][/lang]Позив за подношење понуда

[lang id=”skip”][/lang]Конкурснa документацијa

 

[lang id=”skip”][/lang]Одлука о додели уговора

[lang id=”skip”][/lang]Обавештење о закљученом уговору

4Jun2016

 

[lang id=”skip”][/lang]Позив за подношење понуда

[lang id=”skip”][/lang] Конкурсна документација  

 

[lang id=”skip”][/lang]Одлука о додели уговора

 

30May2016
[lang id=”skip”][/lang]Позив за подношење понуда

 

[lang id=”skip”][/lang]Конкурсна документација

 

[lang id=”skip”][/lang] Одлука о додели уговора

 

[lang id=”skip”][/lang]Обавештење о закљученом уговору

30May2016
[lang id=”skip”][/lang]Позив за подношење документације

[lang id=”skip”][/lang]Конкурсна документација

 

 

[lang id=”skip”][/lang] Одлука о додели уговора

 

[lang id=”skip”][/lang]Обавештење о закљученом уговору