May

30May2018

На Еко пакет креативном конурсу у организацији ЕУ инфо центра из Београда пиротски еко – вртићи и Предшколска установа “Чика Јова  Змај” добили су значајна признања. Наиме, награђени су радови Тее Јовановић под називом “Рода” у категорији предшколског узраста, као и рад “Едукативна играчка од тетра пак амбалаже” из вртића “Невен”. Рад “Рода” је награђен бициклом, а рад “Едукативна играчка од тетра пака” нагађен је новчано за куповину еко садница за вртић.

Додели награда присуствовала је директорка ПУ “Чика Јова Змај” Милка Цолић и еко координатори пиротских еко вртића “Бамби” и “Невен” Милица Крстић и Ана Вићентијевић.

Како је  казала директорка Цолић, ово је велико признање за пиротске малишане, вртиће и Предшколску установу.

фото Предшколска установа Чика Јова Змај

23May2018

Захваљујући донацији компаније “Хенкел” двориште вртића “Црвенкапа” опремљено је прелепим дечјим игралиштем па ће малишани сада имати нов садржај у поменутом вртићу, казала је  директорка Предшколске установе Милка Цолић.

По њеним речима, Предшколска установа је већ планирала уређење дворишта “Црвенкапе”, али је ова донација компаније “Хенкел” омогућила да се новац из локалне самоуправе намењен том послу, преусмери у уређење дворишта вртића “Првомајски цвет”.

-Реч је о донацији вредној 550.000 динара. Донација је значајна и друга велика донација по реду. Подсетимо, прошле године је уређено двориште вртића “Невен” захваљујући донацији Фондације “Ана и Владе Дивац”, који су донирали 1.480.000 динара како би двориште “Невена” изгледало предивно и како би малишани могли заиста да уживајући проводе време у вртићу-казала је Пиротским вестима директорка Цолић. […]

15May2018

Малишани из Предшколске установе ”Чика Јова Змај” учествоваће у великој манифестацији под покровитељством Града Пирота која за циљ има обележавање 95. година од почетка градње Кеја на Нишави, заштитног знака нашег града.  […]