March

30Mar2019

Више од 250 медицинских сестара које раде у предшколским установама широм Србије борави два дана на важном скупу у Пироту где се презентују бројни примери добре праксе из ове области, а домаћин скупа је Предшколска установа Чика Јова Змај – Пирот. 

Председница Савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије Јадранка Спасић казала је за званични сајт Предшколске установе Чика Јова Змај да је реч о веома значајном регионалном стручном скупу акредитованом од стране Министарства просвете.

 -Циљ нам је размена искустава, учење из искустава инспиративне праксе 16 предшколских установа колико их је присутно у Пироту и све оне ће представити своја најважнија искуства из праксе. Циљ је унапређење рада у јаслицама. Организатор скупа је Предшколска установа Чика Јова Змај, захваљујемо се директорки госпођи Милки Цолић која нам је велика подршка. Ми смо у потпуности испунила очекивања, услови за рад су изузетно добри, обишли смо вртић да видимо како се ради у Пироту  када су у питању јасле и вртићи и оно што смо видели збиља оправдава чињеницу да ће Пирот бити модел установа у неком будућем периоду и један регионални центар у коме ће се усавршавати остале медицинске сестре и васпитачи из региона-казала је Спасићева. 

Директорка Предшколске установе у Пироту Милка Цолић казала је да је присутно преко 250 учесника из целе земље.

-Врло је важно што смо се овде окупили из целе земље, било је пуно примера добре праксе и размене драгоцених искустава. Већину учесника скупа чине медицинске сестре које раде у јаслицама. Предшколска установа у Пироту има пуно јаслених група тако да овај скуп много значи за медицинске сестре које раде са нашом децом, као и за њихове колегинице из целе земље-казала је директорка Цолић.

22Mar2019
2021. година