April

15Apr2019

У бугарским општинама Копривштица и Елин Пелин одржан је радни састанак представника предшколских установа Србије и Бугарске у оквиру међународног пројекта сарадње у сфери образовања, културе и националних традиција.

Међу представницима великог броја градова, делегацију Србије чинили су и представници Предшколске установе Чика Јова Змај из Пирота, тачније директорка ове установе Милка Цолић. Током овог међународног састанка, презентоване су особености и карактеристике образовних система земаља из којих долазе учесници састанка, а констатовано је и да је овакав вид састанака одлична прилика да се сарадња између предшколских установа Србије, Бугарске али и Македоније, још више продуби и побољша а све у интересу повећања квалитета услуга.Учеснике ове међународне сарадње примио је и председник општине Елин Пелин Ивајло Симеонов.Директорка Цолић уручила је и поклон пиротских малишана из ПУ “Чика Јова Змај”, њиховим вршњацима из вртића “Радост” у Бугарској. Реч је о ћилиму кога су специјално за ову намену урадили креативни малишани уз помоћ васпитача  из вртића “Црвенкапа”.

Малишани из ”Црвенкапе” направили ћилим на дар вршњацима из Бугарске. Поклон уручила директорка Милка Цолић.
6Apr2019

Prva međunarodna naučno praktična konferencija na temu: Prijatelji bez granica održana u gradu Elin Pelin u Bugarskoj.

Na poziv PU Radost ovom skupu je prisustvovala direktorica Pu Čika Jova Zmaj Milka Colić. Pored razmene iskustva izmedju ova dva vrtića, potpisan je i protokol o budućoj medjunarodnoj saradnji predškolskih ustanova iz Pirota i Elina Pelina. Protokol o budućoj saradnji potpisal direktori ove dve ustanove Milka Colić i Marina Koleva.