Ради се у свим вртићима

Директорка Предшколске установе “Чика Јова Змај” Милка Цолић казала је данас да ће током лета бити радова, или се већ ради, у свим вртићима ове узорне предшколске установе а све са циљем да малишани од септембра добију још боље услове за боравак. Све инвестиције реализују се захваљујући подршци локалне самоуправе односно Града Пирота, наглашава директорка Цолић.

-Овог лета радимо све вртиће. Грађевинске радове већ смо почели у вртићу Бамби. Вртић проширујемо. Дограђујемо једну радну просторију за децу и просторију за тријажу. Грађевинске радове ћемо имати и у Првомајском цвету. Прошле године смо завршили први спрат, сада радимо на другом. Градимо четири нове просторије за децу, играоницу од сто квадрата и сређујемо сва купатила на другом спрату. Прошле недеље смо променили све подове у целом вртићу “Змај”. Наредне недеље мењамо столарију такође у целом вртићу. У “Првомајском цвету” и у вртићу “Црвенкапа” одрађујемо комплетна дворишта, постављамо нове капије на вртићима и ограде на објектима ”Црвенкапа” и ”Првомајски цвет”. Планирамо и адаптацију дворишта у централном вртићу “Лане”. Од половине јула почињу радови, сређујемо цело двориште и у вртићу “Лане” и “Бамби”. Кренули су и молерски радови од јуче, тренутно мајсторе имамо и у централном вртићу а и у вртићу “Невен”, 900 квадрата и још 800 квадрата у “Првомајском цвету”. Током целог лета ћемо радове у свим вртићима, сви вртићи се адаптирају, реновирају и догађују-каже директорка Цолић.

-Тренутно имамо преко 1.400 детета, од ове године смо формирали још једну нову групу у “Првомајском цвету”, то је мештовита група, 30 детета смо примили. Кад завршимо просторије чија изградња је у току, у плану је, ако престане забрана запошљавања, пријемо нових васпитача како би формирали нове васпитне групе и попунили све нове просторије. Уколико до тога не дође, ми се проширујемо, имаћемо много веће радне собе него постојеће тако да ћемо и старе васпитне групе пребацити у нови део који ће бити изграђен и у “Првомајском цвету” и у вртићу “Бамби”, казала је директорка Цолић.