Отворен реконструисани вртић Првомајски цвет. Неће бити више листи чекања, казала на отварању министарка Славица Ђукић Дејановић

Данас је свечано отворен потпуно реконструисани вртић Промајски цвет. Церемонији отварања присуствовала је министарка без портфеља у Влади РС Славица Ђукић Дејановић, која је заједно са градоначелником Пирота мр Владаном Васићем, замеником градоначелника Видојком Панајотовићем и директорком Предшколске установе Милком Цолић, пресекла врпцу и званично отворила реконструисани објекат.

-Са задовољством сам видела успешно реализован пројекат кога је Министарство финансирало са готово 14 милиона динара бесповратних средстава, Град Пирот са још пет милиона динара. Све то је дало могућност да 120 малишана буде примљено у овај вртић што значи да више немамо листе чекања. Пирот полако почиње да прави трендове који дају наду да ће демографска будућност у овом граду бити много боља-казала је министарка Ђукић Дејановић.

Васић: Вртић Првомајски цвет ће поново бити понос града

Градоначелник Пирота мр Владан Васић захвалио се министарки Ђукић Дејановић на помоћи у реализацији циља да вртић Првомајски цвет поново буде понос града.

-Реновирали смо и надоградили око 400 метара квадратних новог простора што је у рангу изградње новог вртића. Остало је да се уреди фасада и двориште и то планирамо да такође у сарадњи са Министарством кога води госпођа Ђукић Дејановић и уз сопствене снаге урадимо најкасније следеће године како би Пирот поново имао један репрезентативни вртић-казао је градоначелник Васић и додао да Град Пирот више од 60 милиона динара издваја директно само за популационе мере, којих има петнаестак, као и преко стотину милиона динара за функционисање вртића и основних и средњих школа.

Директорка ПУ Чика Јова Змај Милка Цолић захвалила се министарки Ђукић Дејановић и Граду Пироту на помоћи.

-Знамо шта значи примити још стотинак детета у Предшколску установу тако да је ово веома значајан дан-захвалила се директорка Цолић.