Препорука за родитеље

Поштовани родитељи,

Предшколска установа „Чика Јова Змај“ има за циљ да подржи породицу у остваривању њене васпитне функције. У оквиру пројекта „Предшколска онланј заједница учења – учимо и мењамо праксу“ ЦИП – центар је припремио брошуре за породице које могу да допринесу остваривању различитих врста подршке деци и породици.

Промишљање родитеља треба да се базира на разумевању добробити и социјално-емоциоланог учења детета и принципима позитивног родитељства. Позивамо Вас да унапређујете своје родитељске компетенције и своју праксу.

Понуђене су нам брошуре које садрже кратке и једноставне теоријске уводе о темама којима се баве, идеје за родитеље и предлоге заједничких активности са децом.

Брошуре за породице:

  • Добрoбит деце предшколског узраста – стварање услова да расту здрава, задовољна и оснажена да се конструктивно носе са изазовима.
  • Сооцијално-емоционално учење деце предшколског узраста.
  • Васпитање пружањем подршке и успостављањем правила.

 

Брошуре су доступне на сајту МПНТР на линку:

https://drive.google.com/file/d/1JYeaEbwSN0twtSsTJfCTBHUkf-xcW4Y2/view?usp=sharing

 

Ове материјале у ПДФ формату моћи ћете да преузмете и од ваших васпитача преко вибер групе.

 

Брошуре су намењене родитељима и драгоцена нам је повратна информација и Ваше мишљење: у којој мери су Вам теме занимљиве и садржаји корисни, да ли сте и шта примењивали од понуђених идеја. Моћи ћете да искажете потребе и о другим темема о којима желите више да сазнате,  а подаци прикупљени упитницима помоћи ће у планирању наредних активности и нових материјала у складу са исказаним интересовањима.

 

Када се отвори документ на понуђеном линку, можете приступити линковима за све три брошуре и упитницима за сваку од њих. Када прегледате брошуру можете одмах да попуните упитник у вези са њом.

 

Уколико Вам је потребна подршка или помоћ у примени понуђених материјала у свакодневне активности и васпитне поступке можете се обратити вашем васпитачу или педагогу Јелени Јањић, координатору за хоризонталну размену. (Телефон: 0628026323).

Потрудићемо се да Вам помогнемо да искористите потенцијале брошура.

Ако не можете због техничких или других разлога да погледате брошуру или попуните упитник, јавите се и наћи ћемо други формат или начин да погледате брошуре и попуните упитник.

 

Педагог

Јелена Јањић