Обука Тима кластер центра “Лане”

Након трогодишње примене Основа програма „Године узлета“ и једногодишње обуке од стране ментора, свих 18 чланова ЗУМ тима вртића „Лане“ је прошло завршну обуку  за хоризонтално учење практичара „Заједничко учење моделовањем”.

Обука је, од стране уважених професорки др Ж. Крњаје и др Д. П. Бренеселовић, одржана у два термина – 14. и 15.05. 2022.год. као и 28. и 29.05.2022.год. Тиме смо се успешно припремили за вођење једнодневних сусрета које ћемо од јануара 2023. године организовати у вртићу “Лане” за практичаре из окружења у процесу имплементације нових Основа програма “Године узлета”.

            Велика је част, обавеза и одговорност бити изабран за један од пет центара кластера у Србији, с обзиром на значај који центри имају у развијању и промовисању квалитетне праксу у складу са новом програмском концепцијом.

Новим Основама програма се афирмише вера у капацитете деце предшколског узраста да активно учествују у свом учењу и развоју, значај игре и значај заједничког учења деце и одраслих. Значајна је улога у повезивању са породицом и локалном заједницом.