Велики дан за Предшколску установу – ново игралиште у објекту ”Невен”

Захваљујући пројекту Велико срце и дугогодишњој сарадњи Еуробанк и Фондације Ана и Владе Дивац, још један вртић је добио боље услове за рад и развој деце. Вртић „Невен“ из Пирота свечано је отворио своје реновирано игралиште за децу које ће користити 252 малишана.

Ово донацијом деци се стављају на располагање многобројни нови реквизити попут тобогана, кућица за децу, клацкалица, возића, али и пењалица за оне најмлађе у јасленим групама. Током претходних година, Еуробанк и Фондација обновили су више од 40 игралишта у дечијим вртићима, просторије и учионице школа и здравствених установа, а све са циљем побољшања услова за раст и развој најмлађих.

„Задовољство нам је што су кроз пројекат „Велико срце“, Еуробанк и Фондација Ана и Владе Дивац помогли још једном вртићу. Изузетно нам је стало да се деци обезбеде што је могуће повољнији услови за одрастање, образовање и развој. Наш допринос кроз реновирање игралишта посматрамо искључиво као додатни подстицај дужем и квалитетнијем боравку деце  у природи“,истакла је Магдалена Татић, директор Сектора за кредите физичким лицима у Еуробанк.

-Надамо се да ће бити још друштвено одговорних компанија које ће подржати сличне пројекте, помоћ је увек добродошља без обзира на чињеницу да Град Пирот дуго година уназад посебну пажњу води о пиротским вртићима, како би малишани одрастали у што бољим условима, нагласила је данас помоћница градоначелника Милица Голубовић приликом отварања игралишта.

Да овај гест има велики значај за Предшколску установу Чика Јова Змај потврдила је и директорка ове установе Милка Цолић.

-Вредност донације је велика. Ми смо већ планирали да то одрадимо тако да је ова помоћ дошла заиста у право време. Деца су добила справе које су у потпуности прилагођене узрасту деце од шест месеци до шест и по година-казала је директорка Цолић.