Почиње реконструкција вртића ”Првомајски цвет”

Градоначелник Пирота мр Владан Васић, са замеником градоначелника Видојком Панајотовићем, помоћницом Милицом Голубовић и шефом кабинета градоначелника Александром Ћирићем обишао је данас радове на реконструкцији вртића Првомајски цвет.

Реч је о највећем објекту међу вртићима, али десетак и више година био је запостављен, сада је дошао на ред да се потпуно обнови и врати му се стари сјај.

-Прошле године смо објекат прикључили заједно са ОШ “Душан Радовић” на нови систем грејања па је сада грејање одлично, а раније су се родитељи жалили на квалитет грејања нарочито након тренутка када је престала да ради котларница у Првом мају. Ове године ћемо уложити 4.5 милиона динара из градског буџета у сређивању доњег спрата, раде се сва купатила, обнављају две нове кухиње и врши преграђивање великих просторија у унутрашњости за потребе формирање нових васпитних група. Тренутно имамо 13 васпитних група и 307 дечака и девојчица у овом вртићу, а створићемо услове за још стотинак и више деце, нарочито када завршимо другу фазу коју радимо заједно са министарством, односно министарком без портфеља Славицом Ђукић Дејановић која је на конкурсу одобрила 10 милиона динара за овај вртић, а наше учешће биће 2.5 милиона динара. Када све саберемо, ове године у овај вртић биће уложено 17 милиона динара, добићемо надоградњом око 300 квадрата новог простора, неколико нових васпитних група и створити услове за преко 500 малишана који ће моћи да бораве у сасвим одговарајућем вртићу-казао је градоначелник Васић и додао да је ове године из градског буџета за функционисање ПУ Чика Јова Змај издвојено преко 1.5 милиона евра.

 

Директорка ПУ Чика Јова Змај Милка Цолић казала је новинарима да ће се реконструкција радити у три фазе.

-Јула месеца радимо прву фазу – реконструкцију свих дечјих купатила, дограђујемо радну собу и већ постојећу салу преграђујемо и од ње формирамо две васпитне групе. Имаћемо две радне собе и радићемо две кухиње на првом и другом спрату. Већ од октобра почињу радови на другом спрату, радићемо четири радне собе, просторије за тријажу, играоницу која је нешто ново а потребна је и деци и родитељима. Трећа фаза радиће се наредне године, радиће се двориште-казала је директорка Цолић.

 

Уводи се поподневна смена, од јесени Путујући вртић, градиће се и купатило за децу са инвалидитетом

-Ове године радимо један нов програм – уводимо поподневну смену, скраћени боравак. Прошле године смо имали у вртићу Невен, ове у Првомајском цвету. Ове године можда укључимо и путујући вртић из села Извор и Крупац. Осим купатила која већ реновирамо, радимо и на купатилу и за децу са инвалидитетом, које до сада нисмо имали овде-казала је директорка Цолић.