Еко патрола ”Пчелице”: Велики лов на биљке – дрво нам говори

Еко патрола “Пчелице” вртића “Бамби” ПУ”Чика Јова Змај”у Пироту”Мали ловци на биљке ” – су и данас кроз шетње и истраживање и откривање биљног и животињског света у непосредном окружењу – исказали љубав према природи посебно према дрвећу.

Дрвеће, грање, лишће листопадног и зимзеленог дрвећа једноставан је материјал који нам је доступан током целе године. Деца су у протеклом периоду манипулисала њиме на различите начине (осликавала, пресовала, сецкала, сушила, савијала, лепила).
Дрвеће је захвално и за проучавање карактеристика биљке. Такође, посматрањем и праћењем промена на лишћу листопадног дрвећа и четинара врло лако смо уочавали промене које се дешавају сменом годишњих доба.
Кроз неговање навика одговорног понашања према природи у протеклом периоду кроз шетње, и истраживање, откривање шта нам дрво говори развили смо имагинацију и креативност.
“Наше чаробно дрво” су данас у еколошкој креативној ликовној радионици уз креативну игру створили мали еколози “Пчелице” употребом неструктуираног и амбалажног материјала, уз помоћ маште и креативности.