Дечја недеља у ПУ ”Чика Јова Змај” у Пироту

Дечја недеља је највећа национална манифестација за децу, која се сваког октобра одржава у циљу уједињења свих друштвених актера, са циљем континуираног побољшања положаја детета. Она је прилика да се укаже на постигнуто, али и на недостајуће у области промоције и заштите дечјих права у Републици Србији. И ова дечја недеља је била прилика да деца остану у средишту друштвених настојања да буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала. Стога је ове године Дечја недеља обележена под слоганом, чија инспирација су стихови песме “Дете”, нашег великог песника Љубивоја Ршумовића : ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ.

У свим нашим вртићима, деца свих васпитних група са својим васпитачима, обележила су Дечју недељу уз поштовање свих епидемиолошких мера и препорука које су на снази.

Малишани су кроз свакодневне ликовне, драмске, физичке и музичке активности, пре свега уживали у игри и дружењу са својим вршњацима, а много тога и научили о правима детета.