2018

26Dec2018

Данас је у објекту Првомајски цвет, у ПУ „Чика Јова Змај“, у Пироту, организована креативна радионица на којој су дечаци и девојчице из ове предшколске установе, уз помоћ деце миграната из прихватног центра у Пироту, правили новогодишње украсе и честитке. Овом приликом су се и родитељи деце из локалне и мигрантске популације боље упознали и разменили своја искуства у вези са одгојем деце, навикама и дечјим обрасцима понашања.

Акција креативног повезивања свих малишана који бораве у ПУ „Чика Јова Змај“ има за циљ стварање заједничких успомена, размену лепих жеља за наредну годину, као и превазилажење могућих разлика међу малишанима и родитељима који долазе из различитих културних и друштвених оквира. Како би сва деца имала срећно и здраво одрастање, у оквиру Подршке ЕУ управљању миграцијама у Србији, опремљена је играоница централног вртића дидактичким материјалом и играчкама за децу различитих узраста. На овај начин створен је пријатан и стимулативан простор за игру, боравак и развој деце која овде проводе своје време.

Директорка ПУ Чика Јова Змај Милка Цолић казала је новинарима да је реч о драгоценој донацији, другој у само недељу дана, с обзиром да је прошле недеље компанија Тигар тyрес донирала два дечја игралишта вредна милион динара вртићима Бамби и Лане.

-Вредност донације је преко 300.000 динара. Играчке су нама биле преко потребне јер у Првомајском цвету имамо преко 320 детета, а имамо и пет деце миграната. Имали смо их и десетак, али тренутно их је петоро. Организовали смо креативну радионицу, заједно са родитељима, украшавамо јелку, правимо украсе и драго ми је да видимо осмехе на лицу наших малишана. Хвала ЕУ и локалној самоуправи на овој донацији која је веома значајна за нас-казала је директорка Цолић.

Помоћник градоначелника Бојан Ранђеловић казао је да је подршка ЕУ у управљању миграцијама веома значајна с обзиром да је Пирот један од 18 градова и општина где се налазе мигранских прихватни центри.

-Тренутно на 4. километру има педесетак деце миграната, петоро похађа Предшколску установу. Вредност донације је 320.000 динара и ове играчке и дидактичка средства даће мотивацију за још бољи и квалитетнији боравак у вртићу. Стигла су два пуна комбија са играчкама и видимо осмехе на лицима деце што заиста радује-казао је Ранђеловић.

Јелена Марић Луковић, менаџер пројекта казала је новинарима да су и Предшколска установа а и Град Приот представљају сигурно место где се различитости поштују и подржавају. Управо то је разлог зашто је Пирот и одабран за реализацију овог пројекта односно за донацију ЕУ у виду играчки и дидактичких средстава.

19Dec2018

 
Компанија Тигар тајерс данас је Предшколској установи “Чика Јова Змај” донирала два игралишта за најмлађе вредна милион динара. Ова донација обезбеђена је у оквиру велике манифестације Породични дан безбедности, коју је организовала компанија Тигар тyрес. Игралиша су инсталирана у двориштима вртића Лане и Бамби и на њима ће уживати преко 500 малишана, казала је директорка ПУ Чика Јова Змај Милка Цолић, уз речи захвалности компанији која се у много наврата показала као друштвено одговорна фирма.


У име компаније Тигар тајерс обратила се директорка Службе подршке Милена Тошић а свечаности су присуствовали и представници локалне самоуправе, помоћници градоначелника Милица Голубовић, Слађана Манчић и Бојан Ранђеловић.


Малишани из поменутих вртића на свој начин су изразили захвалност за нова игралишта, приредбом која је одушевила све присутне госте и родитеље.

2Nov2018

На основу члана 50.ЗЈН наручилац  – Град Пирот је на основу Одлуке о спровођењу поступка јавне набавке којом један наручилац овлашћује другог наручиоца да у његово име и за његов рачун спроведе поступак јавне набавке и предузме неопходне радње у поступку, овластио ПУ “Чика Јова Змај” Пирот да у његово име и за његов рачун спроведе поступак предметне јавне набавке и закључи уговор за најповољнијим понуђачем.

Позив за подношење понуда

Kонкурсна документација

 

Oдговор на постављено питање

Прва измењена конкурсна документација

Друга измењена конкурсна документација

Oдговор на постављено питање

Одговор на постављено питање

Одговор на постављено питање

 

Odluka o dodeli ugovora 1-3-54

13Jul2018

Градоначелник Пирота мр Владан Васић, са замеником градоначелника Видојком Панајотовићем, помоћницом Милицом Голубовић и шефом кабинета градоначелника Александром Ћирићем обишао је данас радове на реконструкцији вртића Првомајски цвет. […]

13Jul2018
30May2018

На Еко пакет креативном конурсу у организацији ЕУ инфо центра из Београда пиротски еко – вртићи и Предшколска установа “Чика Јова  Змај” добили су значајна признања. Наиме, награђени су радови Тее Јовановић под називом “Рода” у категорији предшколског узраста, као и рад “Едукативна играчка од тетра пак амбалаже” из вртића “Невен”. Рад “Рода” је награђен бициклом, а рад “Едукативна играчка од тетра пака” нагађен је новчано за куповину еко садница за вртић.

Додели награда присуствовала је директорка ПУ “Чика Јова Змај” Милка Цолић и еко координатори пиротских еко вртића “Бамби” и “Невен” Милица Крстић и Ана Вићентијевић.

Како је  казала директорка Цолић, ово је велико признање за пиротске малишане, вртиће и Предшколску установу.

фото Предшколска установа Чика Јова Змај